ED.02 / EERSTE VOORSTUDIE

Het tweede BMA magazine zal volledig aan Gent gewijd zijn. Voor dit project flaneert Geert Huysman enkele weken lang doorheen de stad, zorgvuldig het toeristisch centrum mijdend.  Notities en werkprints vind je hiernaast  Het magazine zelf verschijnt op 1 april.

Of ik weet waar de Tarbotstraat precies is, vraagt de man. Dat is hier in de onmiddellijke buurt, zeg ik. Ergens in die richting.
Vermoed ik.
Of neen, wacht! Eerder die kant uit.
Althans, dat denk ik.
U woont hier zelf niet, zegt de man. Toch wel, stel ik hem gerust. Al meer dan 25 jaar. Dus de Tarbotstraat, daarvoor moet je naar…
Euh…
Hij werpt me een vernietigende blik toe. Ik vraag het wel ergens anders, zegt hij. Waarna hij met korte venijnige stapjes om de hoek verdwijnt.
Ik voel me vreemd schuldig. Wil hem achterna hollen. Wacht, meneer! Ik weet het heus wel! Maar neen, het komt niet. Een kwarteeuw hier in de wijk! Duizend keer al heb ik doorheen die fucking Tarbotstraat gewandeld.
Misschien heb ik wel een of andere rare ziekte. Straatnaamagnosie. Zoiets.
Ik ga de hoek om. Een eindje verder staat de man ergens aan te bellen. Heel even kruisen onze blikken elkaar. Hoofdschuddend stapt hij het huis binnen. 
Op het volgende kruispunt zie ik het straatbordje: Tarbotstraat.

Klik op een afbeelding om te vergroten